Nico Bakker Art Project

Nico Bakker (1957 – 2012) werkte in de jaren tachtig tot begin deze eeuw als beeldend kunstenaar in Amsterdam. Het hele leven van Nico Bakker stond in het teken van de schilderkunst. Hij gaf er alles voor op, en liet zich inspireren door filmbeelden, natuur, zijn reiservaringen en mooie verhalen. Sommige werken zijn verloren gegaan, voltooide schilderijen werden overgeschilderd, en af en toe werd een doek van de spieramen gesneden voor hergebruik. Maar veel moois is overgebleven.

Nico Bakker was heel kritisch jegens zijn eigen werk en tot exposeren kwam hij tijdens zijn leven nooit.  Het werk bleef achter in zijn atelier. Sinds zijn overlijden zetten vrienden en familie zich in om het werk onder de aandacht te brengen.

De schilderijen van Nico Bakker waren tot eind januari 2023 te zien in de  expositie ‘As time goes by’ in het Mövenpick Hotel te Amsterdam. Wij kijken terug op een mooie en lange expositie.  En bereiden nu een volgende voor.

Het werk werd in Amsterdam eerder tentoongesteld in de Amstelkerk, de Oosterkerk, het Hervormd Lyceum West, SCIP aan de Keizersgracht en Hotel de Goudfazant.

Wij zoeken een permanente en geschikte bestemming voor de schilderijen van kunstenaar Nico Bakker. Heeft u interesse in dit werk of weet u een geschikte galerie of bestemming voor deze schilderijen? Wilt u de schilderijen graag bezichtigen buiten de expositie om? Laat het ons weten! Voor alle opmerkingen, suggesties en vragen kunt u mailen naar: info@nicobakker.org.

Alle schilderijen zijn gefotografeerd door Marcel van Nieuwenhuijsen. Afdrukken van de schilderijen zijn te koop. Evenals een grote en kleine catalogus en sets met ansichtkaarten.
Het portret van Nico Bakker met Drained Pool is gefotografeerd door Linda Jenkin.
Communicatie / Locaties: Marja Bouman.

Nico Bakker Art Project is een samenwerking van: Anet Schraag, Erik van Vugt, Gitte Schaefer, Hetty Bakker, Linda Jenkin, Marcel van Nieuwenhuijsen, Marja Bouman, Sandra van Duin.